تبلیغات

طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و عالی

طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و عالی 

تعلیم درست کردن استانبولی پلوی خوشمزه را برای شما داریم که می توانید به عنوان وعده ناهار درست کنید و ازآن لذت ببرید. وجه تسمیه استانبولی پلو به درستی مشخص نیست. اصولا ترک های ترکیه، برنج رابه صورت پلو، یعنی آمیخته با گوشت، سبزیجات و موادی از این قبیل تهیه می‌کنند، پس شاید این پلوی خوشمزه و ساده، یک غذای وارداتی باشد.

استانبولی پلو، خوراکی هست راحت که تقریباً همه ی تهیه آنرا بلد میباشند، اما هر غذای اسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت انها، خوشمزه تر می شود.

مواد ضروری برای تهیه استانبولی‌ پلو ۴ نفر:
برنج ۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ساطوری شده یک شماره
گوجه فرنگی متوسط رنده شده ۲ تا ۳ شماره
سیب زمینی متوسط نگینی ۲ شماره
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز به میزان ضروری
روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری

روش تهیه استانبولی‌ پلو :
۴ قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶ دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.

رب گوجه فرنگی را افزون کرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را افزون کرده و آمیخته کنید تا به جوش آید.

برنج را داخل قابلمه بریزید، آنوقت به آن آب جوش افزون کنید، به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را چندان کنید و نمک و فلفل آنرا اندازه کنید.

هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخ‌های ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده ودرِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقی مانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از ۳ تا ۴ دقیقه آنرا بکشید.

انواع استانبولی پلو:
۱- برخی استانبولی پلو را فقط با برنج و گوجه فرنگی درست می کنند. این غذا در حقایق گوجه‌پلوست و از زمینه با استانبولی‌پلو متمایز هست. ولی ما آنرا جزء خانواده استانبولی پلو قلمداد می کنیم.

۲- افزون کردن گوشت چرخ کرده به استانبولی پلو از ضروریات نیست، اما بدیهی هست که باوجود گوشت غذا خوشمزه‌تر و پر و پیمان‌تر میشود. اگر در استانبولی‌پلو گوشت چرخ‌کرده می‌ریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را گذشته از رب افزون کرده و آن قدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.

۳- افزون کردن پیاز در استانبولی پلو اختیاری هست، اما به اعتقاد بیشماری مزه بهتری به غذا میدهد.

۴- از عجیب‌‌ترین استانبولی‌هایی که تا حالا خورده‌ام استانبولی‌‌پلویی بود که در آن از کشمش تفت داده شده بهرهگیری شده بودو با اینکه میانه خوبی با غذا های شیرین ندارم، اما الحق خوشمزه بود. در استانبولی دیگری بجای گوشت چرخ‌کرده از گوشت تکه‌ای بهرهگیری شده بود، اما گوشت رابا کارد ساطوری یا به اصطلاح کاردی کرده بودند که آن مورد هم بسیار خوشمزه و فراموش‌نشدنی بود.

نکاتی برای تهیه استانبولی پلو :
نکاتی که در ادامه می‌آید کاملا سلیقه‌ای هست و شما میتوانید به میل خودتان مقادیر آنرا تغییر داده و کم و چندان کنید.

* اگر از قابلمه تفلون یا شعله اکران کن بهرهگیری کنید، ته‌دیگ خوبی به دست می‌آورید، در غیر این صورت رب گوجه فرنگی می‌‌سوزد و ته‌دیگ سیاه و بدمزه میشود.

* بهرهگیری از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا می دهد.

* می توانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کرده و موقعمیل لابه‌لای پلو بریزید.

* اگر فقط از گوجه فرنگی بهرهگیری کنید، غذایتان کمرنگ می شود و احتمال شفته‌شدن آن چندان هست. بنابر این حتماً رب گوجه فرنگی رابه غذا افزون کنید، اما آنرا تفت دهید تا مزه خوبی بگیرد.

* بدیهی هست که بهرهگیری از زعفران غذا را خوشمزه‌تر می‌کند.

* کارتان کمی سخت میشود، اما اگر گوجه‌فرنگی‌ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، سنجیدن جالبی خواهید داشت.

* اگر اهل فلفل‌دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌دلمه‌ای سبز یا قرمز را نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر می‌کند.

* افزون کردن یکی، دو شماره گوجه‌فرنگی متوسط پوست‌کنده ۸ قاچ، استانبولی‌پلو را خوشمزه‌تر می‌کند.

* نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آب‌جوش، استانبولی‌پلو را ترش می‌کند.

* اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان افزون کنید، عطر و مزه آن بی‌امثال میشود. این کار به‌خصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز هست.

* با اینکه بهرهگیری از برنج ایرانی در پختن پلو دشوارتر از برنج‌های وارداتی هست و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا مزه بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید: یکی اینکه از برنجی بهرهگیری کنید که قبلا سنجیدن پخت آنرا داشته‌اید. دوم اینکه میتوانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید ودر صورت نیاز بعداً کمی آب افزون کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

* اگر در قابلمه‌ای که بهرهگیری می‌کنید مفید بسته و چفت می شود و سوراخ دارد، از دم‌کنی بهرهگیری نکنید. دراین صورت پلو خوش‌قیافه‌تر میشود و احتمال ریسک کمتر هست، این نکته‌را در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.

مخلفات استانبولی چیست؟
استانبولی پلو ازآن دسته غذاهایی هست که با همه مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل میل هست، اما پیشنهاد می شود آن رابا ماست یا ماست وخیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.

نوشته طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و عالی اولین بار در سایت تفریحی و سرگرمی پارس ناز. پدیدار شد.

منتشر شده در:سایت تفریحی بیا تو تفریح

به اشتراک بگذارید...

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار