تبلیغات

انواع پیاز و کاربردشان در آشپزی

انواع پیاز و کاربردشان در آشپزی مجموعه: نکات مهم آشپزی

پیاز یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی محسوب می شود و این یک مسئله ی کاملا بدیهی هست. پیاز انواع مختلفی دارد که همه ی ما این موضوع را هم به خوبی می دانیم ولی مساله ای که ممکن هست خیلی به آن دقت نکرده باشیم، کاربرد مختلف پیازها هست.

هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت هست. در این مطلب قصد دارم در مورد انواع پیاز کمی توضیحات بیشتر به شما بدهم که از این به بعد با دقت بیشتری در هنگام خرید، پیاز ها رو انتخاب کنید.

انواع پیاز, شناخت انواع پیاز

هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد

1. پیاز زرد

معروف ترین عضو خانواده پیازهاست که پوست قهوه ای طلایی دارد و لایه های داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد هست. این نوع بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می شود.

این پیازها به طور معمول بین بهار تا پاییز کشت و برداشت می شه ولی آن ها را در انبارها نگهداری می کنند، این پیازها ماندگاری خیلی بالایی دارند، آن ها را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. به همین دلیل در تمام فصول در بازار موجود هست. پیاز زرد حکم شلوار جین را در دنیای پیازها دارد، در همه ی کشورها شناخته شده هست و در همه ی غذاها هم می شود از آن استفاده کرد.

انواع پیاز, شناخت انواع پیاز

پیاز زرد بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می شود

2. ویدالیا یا پیاز شیرین

این پیاز در اصل آمریکایی هست و اولین بار در منطقه ی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم آن به تندی می زند. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی هست. همچنین پیازهای ویدالیای بزرگ یک انتخاب خیلی خوب برای درست کردن حلقه های پیاز سوخاری محسوب می شوند.

کاربرد پیاز زرد در آشپزی, کاربرد پیاز قرمز

پیاز شیرین، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم آن به تندی می زند

3. پیاز قرمز

این نوع رنگی زیبا با پوشش مخملی قرمز مایل به بنفش که مغز سفید رنگی دارد. به دلیل طعم ملایم و شیرین آن بهترین گزینه برای مصرف به صورت خام هست. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فلاونوئیدها و فیبر بیشتری دارد. به خاطر رنگ زیباش می توانید برای تزئین بشقاب غذا ازش استفاده کنید.

برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. این پیاز هم در تمام فصول سال در بازار موجود هست و به مدت ۳ تا ۴ ماه می توانید آن ها را به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.

پیاز سفید در آشپزی,نکاتی برای استفاده از پیاز در آشپزی

پیاز قرمز، برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها انتخاب مناسبی است

4. پیاز سفید

این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق نوع سفید و زرد در این هست که پیاز سفید، شیرین تر هست و ماندگاری کمتری را نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی نوع سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاهتر است.

از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز هست، می شود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی بهترین گزینه هست. پیازهای سفید کوچک در سوپ، کاسرول و تاس کباب استفاده می شود، این نوع به پیاز آبپز معروف است.

انواع پیاز, شناخت انواع پیاز

این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد

5. پیاز گلابی شکل

این پیازها کوچک و شیرین هستند و طعم خاص و لذیذی دارند. در رنگ های سفید، زرد و قرمز در بازار وجود دارند ولی رنگ سفید آن رایج تر است. این پیازها در ابتدا در آلمان و ایتالیا در باغچه های خانگی کشت شدن. بزرگترین ناراحتی در مورد استفاده از پیازهای تازه ی گلابی شکل، پوست کردن آنهاست. برای راحتی کار آنها را داخل آب جوش بیندازید و به راحتی با انگشتانتان پوست آنها را جدا کنید. این پیازها انتخاب مناسبی برای ترشی، کبابی کردن، بخارپز کردن و استفاده در تاس کباب هستند.

6. پیازچه

پیازچه یا پیاز سبز که برگ های سبز بلندی دارد با یک پیاز کوچک و کشیده در انتهای آن. ما ایرانی ها معمولا از پیازچه در سبزی خوردن استفاده می کنیم و با برگ های آن ها کوکو درست می کنیم. قسمت سفید رنگ پیازچه تند و تیزتر هست و می توانید آن را با زنجبیل و سیر ترکیب کرده و برای طعم دار کردن غذاها ازش استفاده کنید، همچنین از برگ های پیازچه در سالاد هم می شود استفاده کرد.

آشنایی با انواع پیاز,کاربردهای متفاوت پیاز

از برگ های پیازچه در سالاد هم می شود استفاده کرد

7. پیاز بهاری

خیلی شبیه به پیازچه هست با این تفاوت که پیازی که در انتهای برگ های سبز رنگ دیده می شود، بزرگتر و گردتر هست. در واقع این یک نوع خاص از پیاز نیست بلکه همان پیازهای زرد، قرمز و سفید هستند که زودتر از موعد برداشت شدند. این ها را می توانید به صورت کباب شده مصرف کنید و برگ آن ها هم برای کوکو درست کردن مناسب است.

کارایی انواع پیاز در آشپزی, کاربرد پیاز زرد در آشپزی

پیازهای بهاری را می توانید به صورت کباب شده مصرف کنید

8. تره فرنگی

تره فرنگی هم یکی از انواع پیاز محسوب می شود و اگر طعم خاص آن را دوست داشته باشید، برای تهیه سوپ های خامه ای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند.

کاربرد پیاز قرمز,پیاز سفید در آشپزی

تره فرنگی برای تهیه سوپ های خامه ای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند

9. شلوت یا شالت

شلوت یکیا از انواع پیاز هست که با لایه های ارغوانی روشن، یکی از سبزیجاتی هست که معمولا آن را دست کم می گیرند. این پیاز طعم خوشمزه و تندی دارد اما بعد از خوردنش دهان بوی بدی می گیرد. یک انتخاب مناسب برای استفاده در تهیه انواع سس ها به خصوص سس هایی که سرکه دارند، هست. باید آن ها را ریز خرد کنید و در سرکه بریزید تا مثل ترشی برسند. شلوت برای پخت و پز هم مورد استفاده قرار می گیرد ولی هرگز نباید این پیاز را سرخ کنید چون تلخ می شود.

منبع : bartarinha.ir

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • آیا وضو بر اعضای خیس اشکال دارد؟

    آیا وضو بر اعضای خیس اشکال دارد؟ مجموعه: احکام دینی  احکام وضو گرفتن پرسش در یک روز بارانی که وقت نماز شده بود وضوخانه در زیر...

  • نکاتی برای تفت دادن و سرخ کردن

    نکاتی برای تفت دادن و سرخ کردن مجموعه: نکات مهم آشپزی درس آشپزی امروز نکاتی درباره تفت دادن و سرخ کردن است. شاید در کل تفاوت زیادی با هم...

  • با معجزه آب برنج برای موهای تان آشنا شوید!

    با معجزه آب برنج برای موهای تان آشنا شوید! مجموعه: سلامت موها مو‌های درخشان با آب برنج گاهی بهترین درمان‌ها ساده‌ترین چیز‌هایی است که...

  • ضرب المثل کار بوزینه نیست نجّاری

    ضرب المثل کار بوزینه نیست نجّاری مجموعه: دنیای ضرب المثل داستان ضرب المثل کار بوزینه نیست نجّاری کاربرد ضرب المثل : ضرب المثل کار...

  • خواص بی نظیر آب زنجبیل

    خواص بی نظیر آب زنجبیل مجموعه: داروهای گیاهی و طب سنتی زنجبیل یک درمان طبیعی برای کاهش درد عضلانی و مفصلی است خواص نوشیدن  آب زنجبیل...

  • کاریکاتورهای روز جهانی عصای سفید

    کاریکاتورهای روز جهانی عصای سفید مجموعه: کاریکاتور و تصاویر طنز کاریکاتورهای روز جهانی عصای سفید  روز جهانی عصای سفید روز...

  • چگونه بدون حقوق زیاد پولدار شویم؟

    در یکی از هفته های ماه نوامبر من بیش از 40000 دلار فاکتور صادر کردم اما فقط 2000 دلار در حساب بانکی تجاری خودم داشتم. علیرغم بودجه بندی دقیق ،...

  • چگونه کوتاه حرف بزنیم؟

    واقعا لازم نیست در مورد آب و هوا صحبت کنید. به گزارش مجله آلامتو به نقل از سایت success.com؛ بخش ارزشمندی از گفتگوها معمولا با سکوت عجیبی به...

  • طرز تهیه مرغ طعم دار

    طرز تهیه مرغ طعم دار مجموعه: آموزش انواع غذاها تهیه مرغ طعم دار برای سالاد و ساندویچ یکی از مهمترین بخش های داشتن یک سالاد یا ساندویج...

  • کفش مجلسی بدون پاشنه زنانه

    کفش مجلسی بدون پاشنه زنانه مجموعه: لباس و کیف و کفش کفش مجلسی های بدون پاشنه با مروارید، نگین و اکلیل تزیین شده اند و با هر رنگ لباسی ست می...