سایت اسپم چیست؟ تشخیص آن و کاهش Spam Score
در این مقاله قصد داریم درمورد سایت اسپم صحبت کنیم و همچنین راه حلهایی را برای تشخیص سایت اسپم و کاهش Spam Score آن نیز، بیان خواهیم کرد.
جستجوهای کاربران برای گوگل، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این صورت گوگل سعی میکند محتوایی با بالاترین کیفیت ممکن را در اختیار آنها قرار دهد.
فهرست مطالب
سایت اسپمدر مقابل سایتهایی با محتوای مفید و باکیفیت، سایتهایی نیز وجود دارند که دارای مطالب اخلال گرانه هستند، که به آنها سایت اسپم میگویند.
این سایتها میتوانند با محتوایی بی کیفیت و ناکارآمد، باعث نارضایتی کاربران شوند.
انواع اسپم در وردپرسهکرها با ورود به سایت شما میتوانند از روشهای مخرب بسیاری استفاده کنند، که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
1. ایمیلهای اسپمزمانی که هکر به پایگاه داده ی شما دسترسی یابد، به راحتی میتواند با استفاده از آدرس ایمیل شما، برای معرفی محصول خود به کاربران شما، اقدام کند.چون کاربران با آدرس ایمیل شما، با محصول آشنا میشوند، بدون تردید آن را قابل اعتماد میبینند.
در این حالت اگر کاربر ایمیلهای دریافتی از سایت شما را به عنوان ایمیل اسپم نشانه گذاری کند، راه ارتباطی شما با کاربران خود قطع میشود.
2. کلمات کلیدی اسپماین نوع از اسپم، زمانی است که هکر از کلمات کلیدی در سایت شما استفاده میکند، تا در رتبه بندی نتایج گوگل، در رتبه ی اول قرار گیرید.
این کلمات کلیدی به گونه ای هستند که در کلاهبرداریها کاربرد دارند. به این روش، سئوی کلاه سیاه میگویند. قابل ذکر است که این کلمات کلیدی به گونه ای در سایت شما قرار داده میشوند که برای شما و کاربر قابل مشاهده نیستند.
در صورتی که کاربر در جستجو خود، از این عبارات کلیدی استفاده کند، سایت شما نمایش داده میشود.
3. ایجاد صفحات جدیدیکی دیگر از روشهای مورد استفاده ی هکرها، ایجاد صفحات جدید برای کاربران است. هکرها از این روش برای کنترل کامل سایت شما استفاده میکنند.
این در حالی است که این صفحات جدید، بر موتورهای جستجو تأثیر میگذارند.
4. نمایش تبلیغات ناخواستههکرها همچنین میتوانند تبلیغات خود را، جایگزین تبلیغات سایت شما کنند. در این صورت به جای آنکه محصولات و محتوای شما به کاربر نمایش داده شود، محصولاتی که باب میل هکر است، به کاربر نمایش داده میشود.
در چنین حالتی کاربر به واسطه ی اعتمادی که به سایت شما دارد، از محصولات تبلیغ شده استفاده میکند.
در این مواقع به دلیل آنکه از اعتماد کاربر سوء استفاده شده است، کاربر سایت شما را به عنوان سایتی کلاهبردار و بی کیفیت میشناسد.
5. ایجاد لینکهای ناخواستهدر این روش، هکرها بیشتر به دنبال سایتهایی هستند که در نتایج گوگل از جایگاه چشمگیری برخوردار هستند.
در واقع هکرها با پیدا کردن سایتهای کاربرپسند و معتبر، سعی در معرفی و فروش محصولات خود میکنند; بدین صورت که با اضافه کردن لینکهای مخرب خود در اینگونه سایتها، سعی دارند تا کاربران را به سایت مورد نظر خود هدایت کنند.
این هکرها همچنین، برای رسیدن به هدف خود، از روشی به نام Clickiacking استفاده میکنند.
Clickiacking روشی است که در آن هکر، زیر محتواهای قابل کلیک، لینکهای مخفی اضافه میکنند تا کاربران را فریب دهند.
6. هک کردن کلمات کلیدی ژاپنیدر این روش، هکرها عنوان و توضیحات متای سایتهای آلوده را به صورت متن ژاپنی نمایش میدهند، تا نتایج جستجو گوگل را به نفع خود جابه جا کنند.
این روش به سئوی کلاه سیاه معروف است.
راه های تشخیص سایت اسپمکلاهبرداران از روشها و ترفندهای ماهرانه ای برای قانع کردن کاربران استفاده میکنند. تشخیص سایت اسپم کار ساده ای نیست، اما در ادامه به روشهایی ساده میپردازیم، تا شما را در تشخیص سایت اسپم یاری کنند.
1. دامنه ی سایتدر برخی از سایتهای اسپم، از دامنه هایی استفاده میکنند که به یک برند یا محصول خاص و پرطرفدار اشاره دارد، درحالی که سایت رسمی آن محصول نیست.
پس بهتر است هنگام جستجوی سایتی خاص، به دامنه سایت دقت کنید.
یکی دیگر از راه های تشخیص سایت اسپم ارائه ی پیشنهادات مشکوک است.
در برخی موارد، کلاهبرداران برای فروش محصولات جعلی خود اقدام به ارائه ی تخفیفاتی مشکوک میکنند.
این امر به فروش سریع محصولات و محتوای تقلبیشان کمک میکند، “پس دقت داشته باشید هیچ ارزانی بی حکمت نیست.” دفعه ی بعد هنگام مواجه شدن با قیمتهایی بسیار پایین و تخفیفهایی مشکوک، قبل از اقدام به هرگونه عملی این نکته را به خاطر بیاورید.
3. پرداخت از طریق انتقال وجههنگام خرید از یک سایت، ممکن است از شما خواسته شود هزینه پرداختی را به صورت آنلاین و از طریق انتقال وجه انجام دهید. در این صورت احتمال اینکه سایت مورد نظر، قصد فریب شما را داشته باشد افزایش مییابد.
4. ساختار و محتوای سایتسایتهای معتبر و مطمئن، همیشه راه های برقراری ارتباط را در قسمت ” ارتباط با ما ” ذکر میکنند تا در صورت نیاز کاربر بتواند از راه های مختلف با مسئولان سایت ارتباط برقرار کند.
در صورتی که سایتی بخش ” ارتباط با ما” را در سایت خود قرار نداده باشد، میتواند نشان دهنده ی یک سایت اسپم باشد.
هر سایتی که محصول یا خدمتی ارائه میدهد، لازم است برای کسب اعتماد کاربران، آدرس محل کار، شماره تماس و در صورت نیاز آدرس ایمیل خود را ذکر کند، در غیر اینصورت میتوان از آن به عنوان یک سایت اسپم شناسایی کرد.
یکی دیگر از راه های تشخیص سایت اسپم، سیاست بازگشت محصول خریداری شده است.
اگر سایتی محصولات و خدمات خود را به صورت آنلاین به فروش میرساند، اما راهی برای بازگشت محصول معیوب در سایت خود قرار نداده است، لازم است در خرید از آن درنگ کنید. اینگونه سایتها همچنین لازم است یک سیاست حفظ حریم خصوصی داشته باشد.
6. بررسی فعالیتهای سایت در کانالهای اجتماعیلازم به ذکر است که هنگام مواجه شدن با یک سایت، بهتر است کانالهای اجتماعی آن را بررسی کرد و فعالیتهای اخیر شرکت را زیر نظر قرار داد.
همچنین نظرات کاربران در سایت یا شبکه های اجتماعی، ملاک خوبی برای تشخیص یک سایت معتبر است.
سایتهای قابل اعتماد، راه های ارائه ی نظرات کاربران را در سایت و دیگر شبکه های اجتماعی ایجاد میکنند.
در این صورت کاربران میتوانند پیشنهادات خود را درباره ی محصولات و محتوای منتشر شده با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
7. ایجاد قفل در کنار URL سایتوجود قفل در کنار URL سایت به معنای رمزگذاری آن است، پس زمانی که با سایتی روبه رو شدید که فاقد علامت قفل است، تردید کنید.
البته نکته ی قابل توجه این است که بسیاری از کلاهبرداران، اقدام به جعل یا خرید این قفلها میکنند. بنابراین وجود قفل در کنار URL سایت صد درصد نشان دهنده ی معتبر بودن سایت نیست.
در بررسی اعتبار یک سایت و تشخیص سایت اسپم باید به تمام نکات و روشهای ذکر شده دقت کرد.
تمامی سایتها باید آدرس سایت یا URL خود را ثبت کنند، بنابراین بررسی اینکه چه کسی دامنه ی سایت را ثبت کرده است میتواند به کاربر کمک کند تا سایتهای معتبر را شناسایی کند. کسب اطلاعات در این مورد کاملاً رایگان است.
پس برای تشخیص سایت اسپم میتوانید به سایتهایی مانند LookWhoIs یا Whois مراجعه کرده و نام دامنه ی سایت را وارد کنید، تا اطلاعاتی دقیق از سایت مورد نظر خود به دست آورید.
ابزارهای آنلاین در زمینه اسپمابزارهای آنلاین زیر به شما کمک میکنند تا به راحتی بتوانید سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و از امنیت سایت خود مطلع شوید.
1. Qutteraاین ابزار رایگان و کاربردی به شما امکان میدهد تا سایت خود را با جزئیات مورد بررسی قرار دهید.
این ابزار را میتوانید روی WordPress ،Joomla ،Drupal ،Bulletin و SharePoint اجرا کنید.
این ابزار گزارشی حاوی اطلاعات زیر در اختیار شما قرار میدهد:
یکی از پرطرفدار ترین ابزارهای بررسی امنیت سایت، SUCURI است.
این ابزار برای پلتفرمهای مختلف سایت اعم از WordPress و Joomla قابل استفاده است.
این ابزار رایگان، وضعیت لیست سیاه سایت را در Google ،Opera ،McAfee ،ESET ،Norton بررسی میکند.
این ابزار به تحلیل و بررسی URL سایت میپردازد. علاوه بر سایت، میتوانید از این ابزار برای تجزیه و تحلیل فایلهای داخلی خود نیز استفاده کنید.
4. MalCareاین ابزار مختص سایتهایی است که از پلتفرم وردپرس استفاده میکنند.
کاربرد این ابزار پاکسازی سایت و همچنین بررسی URL سایت است.
نکته ی قابل توجه در استفاده از این ابزار، این است که بدون نیاز به متخصص امنیت سایت، میتوانید امنیت سایت خود را تأمین کنید.
با این ابزار تا امنیت سایت خود، تنها یک کلیک فاصله دارید.
این ابزار صفحات ثابت و پویای سایت شما را تحلیل رفتاری میکند، تا به شما اطمینان خاطر دهد که سایت شما از امنیت بالایی برخوردار است.
گزارشی که این ابزار در نتیجه تحلیل و بررسی در اختیار شما قرار میدهد حاوی اطلاعات زیر است:
این ابزار برای انواع سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) از جمله WordPress ،Joomla ،Drupal و غیره، قابل استفاده است.
این ابزار میتواند در بازه های زمانی مختلف سایت شما را تجزیه و تحلیل کند و درصورت آسیب،به رفع آن بپردازد.
همچنین قادر است تا در زمان بروز هرگونه مشکل امنیتی برای سایت شما، شما را در جریان بگذارد.
شما از چه ابزارهایی برای امنیت سایت خود استفاده میکنید؟
Moz Spam Score یا نمرهی اسپم، در واقع مقدار عددی است که نشان دهنده ی احتمال مجازات شدن سایت توسط گوگل است.
پس هر چقدر این عدد زیاد باشد، احتمال مجازات شدن سایت نیز افزایش مییابد.
البته باید دقت داشته باشید که اسپم اسکور بالای یک سایت لزوماً به این معنا نیست که یک سایت اسپم است.
از این امتیاز زمانی استفاده میشود که قصد قضاوت کردن کیفیت و مطلوبیت محتوا و همچنین مرتبط بودن لینکهای داخلی را داشته باشیم.
شما میتوانید با استفاده از نوار ابزار Moz به صورت کاملاً رایگان، از Spam Score سایت خود اطلاع یابید. این ابزار هر سایتی را براساس معیارهایی از جمله Spam Score مورد بررسی قرار میدهد.
دلایل اسپم اسکور بالا از دید Moz 1. تعداد کم صفحات سایتMoz در تشخیص سایت اسپم به تعداد صفحات سایت توجه میکند و سایتهایی را که تعداد صفحات کمی دارند، اسپم میداند. پس درنظر داشته باشید که علاوه بر کیفیت محتوا، به تعداد صفحات وب نیز توجه کنید.
2. دامنه سایتیکی دیگر از دلایل اسپم اسکور بالا، دامنه ی سایت است. اغلب سایتهای اسپم از دامنه هایی مانند info ،cf ،GA ،ml استفاده میکنند.
بنابراین در انتخاب دامنه ی سایت خود دقت داشته باشید.
3. عدم وجود Google Tag Manager و Doubleclick Ad TagGoogle Tag Manager ابزاری است که برای مدیریت برچسبهای بازاریابی در سایت شما میتواند کاربردی باشد. این ابزار بدون تغییر کد این مدیریت را انجام میدهد. این درحالی است که سایتهای اسپم تمایلی به استفاده از این ابزار ندارند.
همچنین ابزار Doubleclick Ad Tag وظیفه ی مدیریت تبلیغات آنلاین را برعهده دارد.
یکی از راه های تشخیص سایت اسپم توسط Moz عدم وجود این ابزار روی سایت است.
4. عدم وجود HTTPSسایتهایی که دارای HTTPS هستند، گواهی SSL دارند.
این گواهی نشان دهنده ی این است که اطلاعات کاربران رمزگذاری شده و سایت ایمن است.
پس یکی دیگر از راه های تشخیص سایت اسپم توسط Moz عدم وجود HTTPS است.
5. واژگان کلیدیسایتهایی که بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده میکنند نیز، از دید Moz سایت اسپم شناخته میشوند.
پس در نظر داشته باشید برای جلب اعتماد Moz از واژگان کلیدی مناسب استفاده کنید.
6. توضیحات متایکی از فاکتورهای افزایش SEO به کاربردن توضیحات متا مناسب برای محتوا است. طولانی بودن توضیحات متا، نه تنها باعث جلب اعتماد Moz نمیشود، بلکه باعث اسپم اسکور بالای سایت شما میشود.
حالا که با دلایل اسپم اسکور بالا آشنا شدیم، لازم است تا در جهت کاهش آن قدم برداریم. در ادامه قصد داریم به بررسی راه هایی برای کاهش Spam Score سایت بپردازیم.
برای کاهش Spam Score سایت، میتوانید از تکنیکهای زیر استفاده کنید:
تعداد صفحات سایت خود را افزایش دهید تا باعث کاهش Spam Score سایت خود شوید. برای مدیریت برچسبهای بازاریابی و تبلیغات آنلاین، از Google Tag Manager و Doubleclick Ad Tag استفاده کنید. برای جلب اعتماد Moz و کاهش Spam Score سایت خود، شماره تماس، آدرس ایمیل و آدرس شرکت را در سایت قرار دهید. از کلمات کلیدی به اندازه ی مناسب استفاده کنید. یکی دیگر از روشهایی که میتوان برای کاهش Spam Score سایت نام برد، نوشتن یک توضیحات متای مناسب است. شما میتوانید از پلاگین Yoast SEO استفاده کنید. این پلاگین به شما کمک میکند تا به صورت بهینه توضیحات متا و کلمات کلیدی خود را بنویسید. لینکهای ورودی به سایت خود را بررسی کنید. میتوانید از ابزار Google Search Console یا Moz Link Explorer کمک بگیرید.نتیجه گیری
هدف موتورهای جستجو این است که مطالب مفید را در نتایج جستجوی افراد به نمایش بگذارند، تا کاربران بتوانند به راحتی به محتوای باکیفیت دسترسی یابند.
این نکته باید مورد توجه توسعه دهندگان سایت قرارگیرد، تا در جهت رفع خواسته ی کاربر به تولید مطالب بپردازند تا جایگاه بهتری در نتایج سرچ شده به دست آورند.
برای اینکه گوگل سایت و محتوای شما را به عنوان یک سایت اسپم شناسایی نکند، لازم است که به نکات ذکر شده توجه کنید.
امیدوارم با مطالعه این مقاله، سایتی بهینه شده و مناسبی را برای کاربران ایجاد کنید و هیمینطور از ایجاد سایت اسپم خودداری کنید. ما هستیم تا شما را در این زمینه کمک کنیم، پس سوالات و دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
منابع
www.which.co.uk
www.money.co.uk
geekflare.com