امنیت سایت در سئو چه تاثیری دارد؟
مسئله امنیت سایت یک موضوع مهم محسوب میشود و نبود آن میتواند بر زندگی کاری شما اثرات منفی زیادی را بگذارد.
وردپرس به عنوان یک پلتفرم، برای داشتن عالی و ایمن است و شما میتوانید از آن استفاده کنید، اما باید کارهای بیشتری را برای امنیت خود انجام دهید تا از دست هکرها در امان بمانید.
ما در این مقاله این راه های امنیتی را برای شما شرح میدهیم، اما در ابتدا کمی در مورد مهم بودن امنیت سایت صحبت میکنیم.
فهرست مطالب
اهمیت داشتن امنیت سایتبرای تأمین امنیت سایت خود، استفاده از وردپرس به عنوان یک پلتفرم، یک روش عالی برای شروع کار است، توسعه دهندگان وردپرس به امنیت سایت اهمیت زیادی میدهند و مرتباً بروزرسانیهایی را برای امنیت بیشتر، منتشر میکنند که به صورت خودکار در سایت شما بارگیری و نصب میشود و سایت شما را در مقابله با هرگونه تهدید مجهز میکند.
در واقع هیچ کدام از پلتفرمها نمیتوانند 100٪ ایمن باشند و از آنجا که وردپرس بسیار محبوب است و بیش از 30% وب را پوشش میدهد، هکرها سخت در تلاشاند تا راه نفوذ به آن را پیدا کنند.
در واقع شما باید هاست سایت خود را، به عنوان خیابانِ سایت خود در اینترنت در نظر بگیرید (مکانی است که سایت شما در آن زندگی میکند و اطلاعات شما در آن قرار میگیرد).
یک هاست باکیفیت میتواند بر عملکرد سایت، امنیت، رشد و توسعه سایت شما اثرگذار باشد. فراموش نکنید هاست یا میزبان شما، روی رتبه بندی در موتورهای جستجو نیز تاثیر زیادی خواهد گذاشت.
مزایای یک هاست خوب
میزبان با کیفیت، برای پاسخگویی به تهدیدها و از بین بردن نواقص احتمالی دائماً بهروز است؛ همچنین یک میزبان سایت متعهد، راهی برای تهیه Backup (نسخه پشتیبان) از سایت شما را فراهم میکند.
در اکثر موارد، آنها این کار را برای شما انجام میدهند! به این صورت که در بازه های هفتگی یا ماهانه (به صورت خودکار) از سایت شما Backup میگیرند تا اگر مورد حمله هکرها قرار گرفتید، به راحتی نسخه قبلی را بازگردانید.
2. ایجاد نام کاربری و رمز عبور امناطلاعات ورود به سیستم خود را باید با دقت انتخاب کنید، چرا که این مسئله از ورود یک فرد غریبه به سایت شما جلوگیری میکند؛ برای سایت وردپرس خود نام کاربری و یک رمز عبور قوی انتخاب کنید.
3. استفاده از FirewallFirewall، برنامهای است که به شما کمک میکند تا از انواع حملات ناخواسته به سیستم خود جلوگیری کنید و معمولاً روی کامپیوترها نصب است.
در سایت WAF برنامه فایروال است که به طور خاص برای سایتهای تازه طراحی شده، یک فایروال دارد و میتواند از سرورها، سایتهای خاص یا کل گروه سایتها محافظت کند. WAF به عنوان یک مانع بین سایت شما و سایر وب است. فایروال فعالیتهای ورودی، حملات ، بدافزار و سایر وقایع ناخواسته را کنترل و ردیابی میکند و هر چیزی که به عنوان خطر محسوب شود، مسدود می کند.
4. احراز هویت دو مرحله ایاین اصطلاح به فرآیند دو مرحله ای اشاره دارد که باید هنگام ورود به سایت خود آنرا انجام دهید، این کار میتواند تا مدت زیادی هکرها را از سایت شما دور نگه دارد.
احراز هویت دو مرحله ای، شامل استفاده از تلفن هوشمند یا دستگاه دیگر برای تأیید ورود به سیستم است؛ بعد از اینکه آن را فعال کردید، وارد سایت وردپرس خود شوید و نام کاربری و رمز ورود خود را به صورت معمول وارد کنید، سپس یک کد منحصر به فرد به دستگاه تلفن همراه شما ارسال میشود که برای تکمیل ورود به سیستم باید آن را وارد کنید.
با استفاده از احراز هویت دو مرحله ای، اگر شخصی بدون اجازه بخواهد به سیستم وارد شود، شما متوجه خواهید شد و میتوانید از آسیبهای احتمالی که ممکن است آن شخص به سایت و رتبه بندی شما وارد کند جلوگیری کنید.
5. اضافه کردن و بروزرسانی افزونه های جدیدآماده بودن قالبها (پوسته ها) و افزونه ها (پلاگینها)، یکی از بهترین موارد استفاده از وردپرس است؛ با استفاده از این ابزارها میتوانید سایتهای خود را طراحی کنید و ویژگیهای جدیدی را به سایت خود اضافه کنید.
افراد کم تجربه، ممکن است از افزونه های نامطمئن و ناامن استفاده کنند، که از شیوه های کدگذاری ضعیفی برخوردارند، که با این کار به هکرها اجازه میدهند به راحتی در سایت تداخل ایجاد کنند و امنیت سایت شما را به خطر بیاندازند.
توصیه های زیر به شما در انتخاب ابزارهای با کیفیت کمک میکند:
نظرات کاربران را در مورد افزونه ها بررسی کنید تا از تجربه های آنها استفاده کنید. بروزرسانی پیشین یک افزونه، اگر بیشتر از 6 باشد احتملاً امن نیست. افزونه ها را یک به یک نصب کنید تا در صورت بروز مشکل سریع آنرا شناسایی کنید و همچنین قبل از افزودن هر چیزی به سایت، حتماً Backup تهیه کنید. افزونه های خود را از منابع معتبری مانند WordPress.org ،ThemeForest ،CodeCanyon و سایتهای قابل اعتماد دریافت کنید. 6. عملکرد دسترسی به فایلهاتمام داده ها، اطلاعات و محتوای سایت وردپرس شما در یک سری فایل ذخیره شده است، اینها در یک ساختار سلسله مراتبی، سازمان یافته اند و به هر یک از آنها سطح دسترسی داده میشود.
دسترسیهای موجود، در یک فایل یا پوشه وردپرس تعیین میکند که چه کسی میتواند آن را مشاهده و ویرایش کند.
دسترسیهای پرونده با یک عدد سه رقمی در وردپرس نشان داده میشوند و هر رقم یک معنی دارد: رقم اول مخفف یک کاربر منفرد (صاحب سایت)، رقم دوم گروه (به عنوان مثال اعضای سایت) و رقم سوم همه مردم جهان هستند.
این اعداد به معنای دسترسی افراد است (کاربر، افراد گروه یا مردم جهان):
0 : به پرونده دسترسی ندارد.
1 : فقط پرونده را میتواند اجرا کند.
2 : میتواند پرونده را ویرایش کند.
3 : میتواند پرونده را ویرایش و اجرا کند.
4 : میتواند پرونده را بخواند.
5 : میتواند پرونده را بخواند و اجرا کند.
6 : میتواند پرونده را بخواند و ویرایش کند.
7 : میتواند پرونده را بخواند، ویرایش و اجرا کند.
بنابراین اگر به پرونده ای سطح دسترسی 720 داده شود، به این معنی است که کاربر اصلی میتواند فایل را بخواند، ویرایش و اجرا کند، گروه میتواند فایل را ویرایش کند و بقیه نمیتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
نکته:
هنگام ایجاد تغییر در سطح دسترسیها باید بسیار مراقب باشید، انتخاب مقادیر اشتباه (مانند 777) میتواند سایت شما را از دسترس خارج کند و صدمات جدی را به امنیت و سئو سایت شما وارد کند.
7. HTTPSHTTPS مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure است، که ممکن است در هنگام سرچ یک URL (آدرس سایت)، آنرا در نوار جستجو مشاهده کنید؛ به طور خلاصه HTTPS نسخه امن یک HTTP است و باعث ایجاد امنیت سایت در سئو میشود.
در HTTP هر اطلاعاتی از سرور به مرورگر منتقل نمیشود، بنابراین هکرها به راحتی میتوانند به اطلاعات حساس (رمزهای عبور و اطلاعات کارت اعتباری) دسترسی پیدا کنند و آنرا بدزدند.
اما HTTPS این مشکل را حل میکند و داده های شما را در حین این انتقال رمزگذاری میکند، به همین علت دستیابی به داده ها محدود میشود و نمیتوان به راحتی به داده ها دسترسی داشت.
برای تغییر سایت خود به HTTPS، ابتدا به یک گواهینامه SSL / TLS نیاز دارید. این گواهینامه به مرورگرها میگوید که سایت شما قانونی است و داده های آن به درستی رمزگذاری شده است.
تأثیرات HTTPS روی امنیت سایت در سئو
• رتبه بندی سایت (اهمیت ویژه ای در امنیت سایت در سئو دارد.)
• بالا بردن اعتماد بازدیدکنندگان از سایت
• نرخ کلیک بالاتر برای سایت
• استفاده از AMP (بارگزاری سریعتر صفحات در موبایل) که در رتبه بندی بالاتر سایت تأثیر زیادی دارد.
• ایجاد بستر امنیتیِ قوی (سخت کردن کار هکرها)
اگر سایت وردپرس خود را به صورت انفرادی اجرا میکنید، نیازی نیست نگران این مرحله باشید. فقط به شخص دیگری در سایت خود اجازه دسترسی ندهید.
هرچه افراد بیشتری را به سایت خود وارد کنید، احتمال به وجود آمدن اشتباه بیشتر است؛ به همین دلیل، هوشمندانه است که تعداد کاربران موجود در سایت خود را در کمترین میزان ممکن نگه دارید.
پیشنهاد:
هر کاربر را، فقط به دسترسیهایی که برای انجام کارشان لازم است محدود کنید.
کاربران را به استفاده از رمزهای عبور قوی تشویق کنید.
در صورت امکان، با یک مدیر و گروه کوچکی از ویرایش کنندگان همراه باشید.
کاربرانی که از سایت خارج شده اند یا دیگر نیازی به دسترسی ندارند، خارج کنید.
پیگیری فعالیت کاربران در قسمت سرپرست وردپرس به شما کمک میکند تا متوجه شوید، کاربران دیگر چه کارهایی را انجام میدهند و اگر کاربری به صورت ناخواسته تنظیماتی را دستکاری کرد سریعاً بتوانید از به خطر افتادن امنیت سایت خود جلوگیری کنید و دسترسی آنها را محدود کنید.
10. Backup منظم از سایت (تهیه نسخه پشتیبان)اگر بخواهیم بگوییم که یک راه حل فوقالعاده برای محافظت از سایت شما وجود دارد، دروغ گفته ایم، شما حتی اگر کارهای بالا را هم درست انجام دهید باز نمیتوان گفت که امنیت سایت شما تضمین میشود.
برنامه امنیتی جامع، به شما کمک میکند تا برای بدترین حالت آماده باشید؛ Backup منظم از سایت، ساده ترین و بهترین راه برای محافظت از سایت در صورت بروز یک فاجعه است.
مثلاً شرایطی را در نظر بگیرید که با ورود یک کاربر کم تجربه، وی تغییراتی را به صورت ناخواسته در قسمتی از سایت انجام داده است که سئو سایت شما را درگیر میکند، اگر شما Backup تازه نداشته باشید و آخرین نسخه برای 6 ماه پیش باشد، اطلاعات زیادی را از دست میدهید و موجب ضرر شما میشود.
اما اگر اخیراً Backup تهیه کرده اید، میتوانید سایت خود را به همان روال قبل بازگردانید؛ این به شما کمک میکند تا مشکل را برطرف کرده و در سریعترین زمان ممکن به کار خود ادامه دهید.
نکاتی در مورد Backup:
از سایت خود بیش از یک Backup تهیه کنید؛ یک قانون خوب برای Backup، این است که حداقل سه تا از آن تهیه کنید و همیشه Backup داشته باشید زیرا ممکن است نسخه Backup اخیر شما دارای مشکلاتی باشد که هنوز متوجه نشده اید.
Backup خود را در چندین مکان خارجی، مانند فضای ذخیره سازی ابری و درایوهای فیزیکی (CD، فلش و…) ذخیره کنید.
یک برنامه Backup منظم، تنظیم کنید و به آن پایبند باشید.
علاوه بر برنامه منظم تهیه Backup، ایجاد یک نسخه Backup اضافی از سایت خود، قبل از هرگونه تغییر در سایت، همیشه هوشمندانه است.
کلام آخر
همیشه مراقب باشید!
باز تأکید میکنیم که این روشها هیچ تضمینی برای امنیت سایت شما نیست و ممکن است حتی با انجام دادن آنها باز در خطر باشید، زیرا هکرها همواره در تلاش هستند تا امنیت شما را زیر سؤال ببرند.
چه نکات دیگری را در مورد امنیت سایت در سئو پیشنهاد میدهید؟
منابع
dreamhost
biq.cloud